jan2024

Woningbouw in de gemeente Coevorden komt flink op stoom

Het had even een aanloopje nodig, maar de bouw van woningen in de gemeente Coevorden begint nu echt goed op stoom te komen. De ambitie om tot 2030 ruim 750 woningen te realiseren blijkt realistisch en haalbaar. Voor Belangen Buitengebied Coevorden (BBC2014) is wonen een belangrijk speerpunt.

Onze twee wethouders, Steven Stegen (wonen) en Erik Holties (ruimtelijke ontwikkeling, vergunningen), zijn tevreden over de voortgang. “We zien in veel van onze dorpen en wijken dat er initiatieven ontstaan, zowel door professionele ontwikkelaars als door onze inwoners zelf”, zegt Steven Stegen. 

CPO

Steeds meer inwoners besluiten om deel te willen uitmaken van een CPO. Dat staat voor collectief particulier opdrachtgeverschap. Een groep particulieren ontwikkelt dan gezamenlijk een woningbouwproject. In Dalen lopen bijvoorbeeld twee initiatieven, maar ook in Steenwijksmoer, Dalerpeel en Dalerveen.

“Het zijn mooie plannen die we gelukkig veelal kunnen omarmen”, vult wethouder Erik Holties aan. “Dankzij onze nieuwe woonvisie en ruimdenkender beleid kan er meer.”

Voor jong en oud

De beide wethouders van BBC2014 hebben daarbij oog voor alle doelgroepen. “Voor onze leefbaarheid en economie is het van groot belang dat zij passende woonruimte hebben. We moeten vooral ook onze eigen inwoners in staat stellen om in onze mooie gemeente te blijven wonen”, zeggen de twee bestuurders. “En dat geldt voor jong en oud!”

Links op de foto Steven Stegen (wonen) en naast hem Erik Holties (ruimtelijke ontwikkeling en vergunningen)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.