Subsidiecoordinator

BBC2014 ziet langgekoesterde wens aanstelling subsidiecoördinator in vervulling gaan

De gemeente Coevorden krijgt vanaf komende maand een subsidiecoördinator. Dankzij een doorlopende en gestructureerde inzet op het gebied van subsidieverwerving verwacht Coevorden een grotere hoeveelheid subsidie binnen te halen. Daarnaast versterkt de gemeente zo de mogelijkheden om vaker regionaal samen aan de nationale of Europese lobby te werken en aan de strategische positionering.

Lang gekoesterde wens

Belangen Buitengebied Coevorden (BBC2014) ziet hiermee een langgekoesterde wens in vervulling gaan. Voor de partij is het altijd een onderschat specialisme geweest. 
De grootste fractie in de gemeenteraad van Coevorden heeft zich dan ook regelmatig kritisch getoond of de ambtelijke organisatie wel in control is als het ging om het binnenharken van subsidie vanuit Europa, Rijk en provincie. Om die zorg te onderstrepen werd een paar jaar geleden al een motie van deze strekking ingediend. Die motie kon toen op een ruime meerderheid in de raad rekenen.

Professionaliseren subsidieaanvragen

BBC2014 heeft voortdurend benadrukt dat het belangrijk is om de subsidieaanvragen voor grote projecten te professionaliseren, de functie van een subsidiecoördinator permanent in de organisatie te beleggen, en deze – waar mogelijk regionaal te bundelen en in ieder geval de functie zo spoedig mogelijk in te vullen.

Dat deed de fractie niet voor niets. Er staan de komende jaren grote investeringen op het programma en halen we wel het onderste uit de subsidiekan? Hebben we voldoende kennis in huis? Dat was de vraag en ook de zorg, want de gemeente beschikte niet over een totaaloverzicht van subsidieprojecten waarin centraal werd bijgehouden welke subsidieprojecten en programma’s in ontwikkeling zijn en waar kansen liggen.

Rol voor subsidiecoordinator

Door de versnippering en de decentrale plaats in de organisatie was er volgens BBC2014 onvoldoende regie en invloed, waarin gelobbyd moest worden voor het binnenhalen van de subsidies. Daar lag niet alleen de essentie van het probleem, maar tegelijk ook de oplossing: een subsidiecoördinator zou hierin een perfecte rol kunnen vervullen. 

BBC2014 wenst de subsidiecoördinator heel veel succes toe in het hele proces van verkennen van subsidiekansen via de aanvraag tot en met de verantwoording van de subsidie!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.