Thieno Nijenbanning : “Samen zorgen dat de gemeente Coevorden aantrekkelijk blijft voor jonge gezinnen”

“Samen zorgen dat de gemeente Coevorden aantrekkelijk blijft voor jonge gezinnen: wie de jeugd heeft, heeft de toekomst!”, dat zegt Thieno Nijenbanning. De 56-jarige inwoner van Dalen is kandidaat-raadslid voor Belangen Buitengebied Coevorden (BBC2014).

“Samenwerking en bundelen van krachten vind ik erg belangrijk, want pas dan kun je tot resultaten komen. Daarom heb ik volmondig ‘ja’ gezegd voor een plaats op de kandidatenlijst van Belangen Buitengebied Coevorden. Een partij die dichtbij de bevolking staat, die goed georganiseerd is en over een diversiteit aan kennis en kunde beschikt.”

BBC2014 kan volgens Thieno buiten de invloeden van Den Haag om, op eigen kracht een bijdrage leveren aan de samenleving van de gemeente Coevorden. “Dit is de afgelopen vier jaar duidelijk gebleken. Er is meer evenwicht gekomen! De dorpen doen weer mee en de stad heeft meer body gekregen. Daarmee zijn we er echter nog niet, er moet nog veel gebeuren en daarom moeten we doorpakken!”

“Dat past bij mij, want ik hou ook van doorpakken. Ben opgegroeid aan de Molenwijk in Aalden; pal tegenover de Jantina Hellingmolen. Direct na mijn opleiding werktuigbouwkunde heb ik mijn dienstplicht vervuld. Daarna ben ik met mijn vrouw Ria gaan wonen in Hoogeveen, waar zij haar werk had en ik in Hardenberg.”

Toch lonkte uiteindelijk het dorpsleven weer. “In 1990 zijn wij verhuisd naar Dalen. Het is een prachtig dorp met een actief verenigingsleven en we voelen ons hier helemaal thuis. We hebben drie zoons, waarvan alleen de jongste nog thuis woont. In het dagelijks leven ben ik werkzaam op de afdeling verkoop Industrie van Machinefabriek Emmen.”

 

“In de periode dat onze oudste zoons voetbalden bij v.v. Dalen ben ik al vlot actief geworden bij de plaatselijke voetbaltrots. Ben begonnen als jeugdleider en uiteindelijk via diverse commissies toegetreden tot het bestuur van v.v. Dalen. Dat heb ik een aantal jaren met veel passie en plezier gedaan.”

Ook buiten de sport is Thieno een teamspeler. “Ik zoek graag de verbinding en de samenwerking. Dit alles om doelen te bereiken. Eén van die doelen is dat we jonge gezinnen de mogelijkheid en kansen moeten bieden in onze dorpen een toekomst op te bouwen. Het is een bekend gegeven dat gemeenten als Coevorden niet ontkomen aan krimp en aan het vergrijzen zijn. Voor de ouderen zijn er voldoende mogelijkheden om actief aan de gemeenschap deel te kunnen nemen. Daarnaast zijn er prachtige woon-en zorgvoorzieningen in de stad en de verschillende dorpen.”

Diezelfde aandacht moet er naar het oordeel van de Dalenaar ook voor jongeren zijn. “Om de dynamiek in met name de buitengebieden te behouden, en daarmee de toekomst te waarborgen, moeten we ervoor zorgen dat gezinnen de mogelijkheid blijven houden om zich in onze buitengebieden te kunnen vestigen. Dit hangt af van twee belangrijke factoren: woningaanbod voor starters en werkgelegenheid in de regio.”

“Hier zullen we ons in de komende jaren sterk voor moeten maken en daar wil ik graag een bijdrage aan leveren!”

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.