Stichting Glasvezel Zuidenveld gaat het zelf doen

Stichting Glasvezel Zuidenveld is een samenwerkingsverband van de zes lokale glasvezel initiatieven in de gemeente Coevorden. De stichting heeft als doel het realiseren van een glasvezelnetwerk in alle dorpen en het buitengebied van de gemeente Coevorden. Wij, als stichting, vinden leefbaarheid in ons gebied belangrijk en zijn van mening dat een glasvezelnetwerk bijdraagt aan de leefbaarheid op het platteland. Snel internet via glasvezel geeft een positieve impuls aan wonen, recreëren en bedrijvigheid.

In de laatste vergadering van het algemeen bestuur is unaniem besloten dat we de aanleg van het glasvezelnetwerk zelf gaan doen. Uitbesteden aan een marktpartij vinden wij niet de juiste keuze als het gaat om het waarborgen van een eerlijke prijs voor de inwoners en de kwaliteit die het netwerk moet bieden.

Als vrijwilligersorganisatie onderkennen we dat wij niet alle kennis in huis hebben. We kunnen gebruik maken van de kennis van VerbindDrenthe. Dit platform is door de provincie opgericht om initiatieven zoals die van ons te ondersteunen.

Daarnaast verheugt het ons, dat wij Gerhard Kippers bereid hebben gevonden om als directeur bij ons in dienst te treden. Gerhard is, in deeltijd, directeur van Glasvezel De Wolden. De wijze waarop Glasvezel De Wolden de opstart, aanleg en exploitatie aanpakt is voor ons een voorbeeld hoe het kan werken. Als een van de eerste initiatieven in de provincie Drenthe heeft Glasvezel De Wolden moeten pionieren. De kennis die Gerhard hierbij heeft opgedaan, kunnen wij goed gebruiken.

De eerstvolgende stap die we als stichting Glasvezel Zuidenveld samen met onze directeur gaan nemen is de financiering. Naast de provincie en gemeente willen we een lokale partner benaderen voor de financiering.

Met het besluit om het zelf te doen en de benoeming van Gerhard Kippers zien we de aanleg een grote stap dichterbij komen. We hebben er alle vertrouwen in dat we in 2019 starten met het aanleggen van een eigen glasvezelnetwerk in de gemeente Coevorden.

Bron: Stichting Glasvezel Zuidenveld

Op de foto v.l.n.r.: Gerhard Kippers, Rob van Bommel, Jaap Ruiter (voorzitter Stichting Glasvezel Zuidenveld) en Bert Raterink.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.