Jenny Streur : “Eerste raadsperiode stemt mij tevreden en enthousiast!”

Begin 2014 werd Jenny Streur uit ’t Haantje door het bestuur van Belangen Buitengebied Coevorden gevraagd om zich kandidaat te stellen als gemeenteraadslid en fractievoorzitter. Zonder enige politieke ervaring en zonder te weten wat haar allemaal te wachten stond heeft Jenny deze rollen, na een klinkende overwinning van BBC2014, opgepakt.

Een terugblik op de eerste raadsperiode stemt haar tevreden en enthousiast. “Tevreden over de samenwerking met de fractie binnen de raad, de behaalde resultaten, een financieel gezonde gemeente en mijn politieke leerproces.”

“Het is geweldig om als raadslid invloed uit te kunnen oefenen op het beleid van de gemeente, maatschappelijk betrokken te blijven en op te kunnen komen voor de belangen en wensen van inwoners in onze gemeente. Dit is voor mij de reden om mij opnieuw kandidaat te stellen voor de komende gemeenteraadsverkiezing.

Via de website van BBC2014 heeft u al eerder kennis kunnen maken met mijn achtergrond. Mijn wortels liggen in Rotterdam. Daar ben ik geboren en opgegroeid. Mijn carrière ben ik als 14-jarige gestart in administratieve functies bij onder meer de Holland Amerika Lijn.

In 1969 ben ik de verpleging ingestapt om met mensen en voor mensen te zorgen. In 2012 ben ik, na een rijke ervaring in verschillende leidinggevende functies in de ziekenhuis- en ouderenzorg, gestopt met werken. Mijn energie stak ik in het onderhouden van de tuin, wandelen met de hondjes, lezen en schilderen.

In 2013 las ik een interview met de oprichters van een nieuwe politieke partij. Zij wilden zich sterk maken voor de dorpen in het prachtige buitengebied van Coevorden. Die motivatie sprak mij aan en heeft uiteindelijk geleid naar mijn politieke carrière.

Inmiddels woon ik ruim 12 jaar in Drenthe. Als geaarde Rotterdamse voel ik mij een Drent en wil mij graag, met mijn politieke ervaring, de komende vier jaar opnieuw inzetten voor de belangen en wensen van inwoners in de gemeente Coevorden. Ik zie er naar uit, u ook?”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.