Henk Mulder (55): “Het is belangrijk om het geluid uit de dorpen te verwoorden”

“Als partij die staat voor het buitengebied, is lokale vertegenwoordiging belangrijk om het geluid uit dorpen te kunnen verwoorden!”, dat zegt Henk Mulder. De 55-jarige inwoner van Schoonoord is kandidaat-raadslid voor Belangen Buitengebied Coevorden (BBC2014).

“Als lid van BBC2014, is mij gevraagd om voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart a.s. op de lijst te komen als vertegenwoordiger uit Schoonoord. Ik vond dat een eer.”

Henk Mulder is geboren en getogen in Drenthe, geboren als boerenzoon in Spier en via Schoonoord en Wezuperbrug keerde hij vervolgens terug naar zijn geboortedorp Schoonoord. “Ik heb dus wel gevoel bij het wonen en leven op het platteland waar de sociale binding groot is. Het is belangrijk dat de ideeën en kennis die in de gemeenschap leven op de juiste manier gebracht worden in de plaatselijke vertegenwoordiging.”

 

Het grootste gedeelte van zijn leven (1978-2015) heeft Henk gewerkt bij de Koninklijke Marine en daarbij behoorlijk veel over de wereld gereisd. “Het uitdagende van een baan bij de Marine zijn de vele verschillenden functies die je daar kan en mag uitvoeren, van matroos aan dek tot het bedienen van geavanceerde wapensystemen. Maar ook van personeelswerk tot instructie van nieuwe collega’s en dat op heel veel verschillende schepen en plaatsen. Uiteindelijk was de essentie altijd het werken met mensen. De wereld maakten we een klein beetje veiliger door drugsbestrijding en door mijnen te ruimen.”

“Na gestopt te zijn bij de marine ben ik me gaan inzetten voor het dorp als vertegenwoordiger van Dorpsbelang Schoonoord. En vandaaruit ook samen met De Kiel het project Reuzenbreedband gestart. Wat nu tot het gemeentebrede initiatief Glasvezel Zuidenveld geleid heeft. Verder zijn natuurlijk de natuurspeeltuin en het unieke project de fietspadverlichting tussen Schoonoord en De Kiel wel vermeldenswaardig. Beide projecten werden mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het stimuleringsfonds van de gemeente.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.