Diana van Uffelen : ‘Het roer is na vier jaar echt om!’

Raadslid Diana van Uffelen (BBC2014) woont sinds 1987 in De Kiel: ‘Ik kan iedereen aanraden om eens een poos actief te zijn voor eigen dorp of wijk!” Zes jaar lang was Diana secretaris van de Vereniging voor Dorpsbelangen in haar dorp. “Af en toe zat je als bestuur met de gemeente om tafel en na afloop zei je: “tot volgend jaar!” Dan had je het vaak weer over dezelfde dingen. Dat schoot niet op. Conclusie: het roer mocht wel om!”

“Vier jaar later kunnen we als BBC2014, samen met de dorpen zeggen: het roer ís om! Een prachtig resultaat is de vele dorpsvisies die inmiddels gereed gekomen zijn. En dan de mooie activiteiten waarvoor gebruik wordt gemaakt van het Stimuleringsfonds. Dat is wel iets om met z’n allen trots op te zijn!”

Diana noemt zichzelf een Drentse Brabander omdat ze geboren en getogen in in Den Bosch. “Inmiddels woon ik dertig jaar in onze prachtige gemeente. Voor mij de uitvalsbasis voor mijn werk in verschillende Drentse gemeenten. Mijn huidige werkgever is de gemeente Meppel. Daar ben ik beleidsadviseur.”

Als je Diana vraagt wat haar beweegt in het werk, dan is het antwoord simpel: “Ik hou ervan om gezamenlijk met betrokkenen te werken aan resultaten. Mijn ervaring is dat iedereen een steentje kan bijdragen vanuit kennis of ervaring. Daarnaast vind ik het belangrijk dat een gemeente inwoners tijdig betrekt bij ontwikkelingen. Om te voorkomen dat mensen het gevoel krijgen dat dingen ‘opgelegd worden’. Maar ook vanuit de overtuiging dat veel kennis en ervaring bij onze inwoners zelf zit.”

In onze dorpen en wijken zien we volgens Diana inwoners die zich met hart en ziel inzetten voor allerlei zaken. “Voor de school, voor historie en erfgoed, voor cultuur en natuur, voor een dorpshuis, voor de sport en ander verenigingsleven. Voor een gemeente is het de kunst om datgene te doen dat inwoners en vrijwilligers hierbij versterkt in de vorm van ondersteuning of voorzieningen. Als raadslid is het prettig hierover mee te kunnen denken.”

Haar liefhebberijen zijn tuinieren, schrijven en huisdieren. “Dat verklaart tevens mijn belangstelling voor dierenwelzijn. De afgelopen vier jaar hebben we als BBC 2014 op dit punt twee mooie successen kunnen boeken.”

Ik eindig met deze oproep: laten we op 21 maart allemaal onze stem uitbrengen en na een mooie verkiezingsuitslag proosten op het goed (samen)leven in onze dorpen, wijken en buurten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.