Derk ten Berge wil nu doorpakken!

Derk ten Berge heeft ruim 3,5 jaar mogen ‘meepraten’ in de gemeenteraad van Coevorden, waarvan het laatste half jaar als fractievoorzitter. ‘De tijd is voorbij gevlogen en het was een geweldige ervaring!’, blikt Derk tevreden terug.

De 60-jarige Ten Berge, nummer vier op de kandidatenlijst van BBC2014, woont al jarenlang in Zweeloo en kent het buitengebied ~ als echte Drent ~ heel goed. Mede vanwege zijn werk als vertegenwoordiger in gewasbeschermingsmiddelen, voor Agriant BV in Emmen, in Zuidoost-Drenthe en Midden-Drenthe, bivakkeert hij elke dag in het mooie buitengebied.
Aan de vooravond van een nieuwe bestuursperiode maakt Derk de balans op. ‘Financieel staan we gelukkig weer als sterke gemeente te boek, met een betere verbinding tussen gemeente en inwoners én een beter evenwicht tussen stad en buitengebied. Hierin heeft onze wethouder Jan Zwiers echt een grote inbreng gehad. Mede dankzij zijn kennis en kunde zijn de financiële problemen opgelost.’

Derk, geboren en getogen in Eursinge, is een fervent voetballiefhebber. ‘Ook binnen onze partij en fractie ben ik een teamspeler en wil graag in een collegiale sfeer opereren. Ik heb een positieve instelling en dat probeer ik ook over te dragen op anderen. Dat positieve en de schouders eronder zetten is op mijn lijf geschreven. Het klopt dat ik altijd wel opensta voor een lolletje. Ik schiet nog wel eens in de lach en zo hoort het wat mij betreft ook te zijn.’

De fractievoorzitter van BBC2014 kijkt tevreden terug op de afgelopen jaren. ‘Er is veel gerealiseerd van wat er in ons verkiezingsprogramma stond en is vastgelegd in de bestuursovereenkomst bij de collegevorming. We hebben dorpsvisies, zwembaden, gezonde sportverenigingen, bibliotheken in alle dorpen, dorpshuizen, stimuleringsfonds, dorpsbudgetten. En last but not least: breedband komt eraan’.

Economisch gezien ligt er volgens Derk een sterk plan met veel perspectief, inwoners kunnen zelf onderwerpen op de raadsagenda krijgen en ook regionaal proberen we Zuidoost-Drenthe op de kaart te zetten.

We onderkennen echter dat er de afgelopen jaren offers zijn gebracht en dat heeft ook het nodige van onze inwoners gevraagd. Onder het motto ‘eerst het zuur, dan het zoet’ heeft het college de noodzakelijke bezuinigingsmaatregelen genomen, maar nu is het echt tijd voor het zoet

Daarvoor ga ik mij inzetten, vier jaar is eigenlijk te kort om alles voor elkaar te krijgen, daarom willen wij graag nog even “DOORPAKKEN”!

Steun ons en stem daarom op Belangen Buitengebied Coevorden 2014!”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.