BBC2014 uitermate content met impuls woningmarkt Aalden: Vier schuurwoningen en zes appartementen op terrein Auto Mekkes

Op het voormalig terrein van Auto Mekkes aan de Aelderstraat 65 in Aalden verrijzen vier schuurwoningen en zes appartementen. Henk en Dini Mekkes zijn dit afgelopen week met bouwbedrijf Bekman uit Erica overeengekomen.

Dankzij het ambitieus bouwplan krijgt de woningmarkt in Aalden een flinke impuls. “Dit is in alle opzichten een aanwinst voor het dorp’, zegt een tevreden Henk Mekkes, die er exact veertig jaar met veel succes een autobedrijf runde. Dat de locatie binnenkort ten prooi valt aan de slopershamer gaat bij Mekkes wel gepaard met een vleugje emotie, maar er komt volgens de autoverkoper in ruste wel iets heel moois voor terug. “We hopen dat dit veelbelovend project een bijdrage kan leveren om het woningtekort in Aalden terug te dringen. Het mag niet gebeuren dat de huizenmarkt in ons dorp op slot komt te staan.”

Uit alles blijkt dat er duidelijk vraag is naar nieuwbouwwoningen en mede dankzij dit project proberen Henk en Dini Mekkes aan die vraag te beantwoorden. Dit heeft de afgelopen periode geleid tot de ontwikkeling van een woningbouwplan, waar plaats is voor vier schuurwoningen en zes appartementen.

Volgens een woordvoerder van BBC2014 is sprake van een aanzienlijke kwaliteitsimpuls. “We zijn dan ook heel content met het feit dat er de komende periode weer nieuwbouw in de dorpskern van Aalden gerealiseerd kan worden. Het project laat een prachtige invulling zien van deze mooie locatie in het dorpscentrum. Deze inbreiding vormt een belangrijk onderdeel van de leefbaarheid.”

Bouwbedrijf Bekman start naar verwachting al na de zomervakantie met de werkzaamheden.

Bij de foto

De schuurwoningen kunnen het best worden omschreven als ‘huizen met een landelijke uitstraling, die goed passen in de omgeving’. Volgens kenners is een schuurwoning een prachtige woning, die gemaakt is van natuurlijke materialen, met de eenvoud van een traditionele agrarische schuur. Daarnaast verrijzen er op dezelfde locatie zes fraaie appartementen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.