BBC2014 stelt verkiezingsprogramma vast: ‘Doorpakken’

Tijdens een drukbezochte vergadering stelden de leden van Belangen Buitengebied Coevorden (BBC2014) afgelopen maand het verkiezingsprogramma 2018-2022 vast voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Het programma brengt in klare taal de plannen van BBC2014 voor de gemeente Coevorden voor de komende vier jaar: na een uitermate succesvolle eerste termijn wil BBC2014 graag doorpakken!

Het verkiezingsprogramma heeft dan ook niet voor niets de toepasselijke titel ‘Doorpakken’. En was mede het resultaat van diverse vergadersessies. De leden van de grootste partij in de gemeenteraad van Coevorden hebben in een goede sfeer en harmonie meegepraat tot het laatste moment. De puntjes worden nu op de i gezet en binnenkort volgt de officiële presentatie. Het programma, opgebouwd uit dertien speerpunten, is een voortzetting van de lijn van BBC2014 van de afgelopen vier jaar, waarin veel werd geluisterd naar de inwoners.

Vanuit het niets debuteerde de partij in 2014 met liefst zes zetels in de raad van Coevorden. Er heerste euforie, maar daarnaast ook het gevoel van ‘de kastanjes uit het vuur te moeten halen’. Ondanks onervarenheid, maar met een bestuur, fractie en wethouder die allen over een goede dosis gezond boerenverstand beschikten, heeft BBC2014 de uitdaging aangenomen.

BBC2014 stond aan de basis van een doorbraak, en daar kan de partij trots op zijn. Deze doorbraak kwam voort uit de visie op een meer toegankelijke manier van besturen en samenwerken én het juiste team van burgemeester en wethouders.

Als nieuwe partij heeft BBC2014 verantwoordelijkheid genomen, ook als het ging om het nemen van financiële risico’s. De effecten van dit nieuwe beleid dat inzette op het zoeken naar verbinding in de samenleving, maar ook tussen de gemeente en haar inwoners, worden steeds zichtbaarder. Zo is er veel meer deelname en inbreng tijdens bijeenkomsten over nieuw beleid, wat duidt op grotere betrokkenheid. Dat voelt geweldig, omdat dit één van de wensen van onze kiezers was.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.