Bea Meppelink-De Jager (1966)

Bea Meppelink-De Jager vindt haar kandidaatstelling voor een rol in de gemeenteraad eigenlijk niet meer dan logisch. De geboren Coevordenaar heeft altijd een zwak gehad voor de stad en de dorpen in de gemeente.

“Vanaf mijn geboorte heb ik het DNA van de gemeente in mijn bloed. Met veel plezier heb ik in het centrum van de stad Coevorden gewoond. Voor mij was het meehelpen in de winkel van mijn ouders of het bijdragen aan activiteiten in het centrum vanzelfsprekend. Dat was een mooie tijd!”

ZEER ACTIEF VRIJWILLIGERSNETWERK

Inmiddels woont Bea met haar man Albert en hun twee kinderen al ruim dertig jaar in het levendige dorp Dalen. “Er is een zeer actief vrijwilligersnetwerk. Zoals veel inwoners dragen wij ook graag bij aan de leefbaarheid, het verenigingswerk en activiteiten in en om Dalen.”

PRETTIGE CONTACTEN EN SAMENWERKING

“Mijn eerste baan, na mijn opleiding, was bij de Rabobank in Zweeloo. Een prachtige tijd met fijne collega’s en ook de altijd prettige contacten en samenwerking met de klanten uit het werkgebied van de Rabobank Zweeloo en later Rabobank Klenckeland hebben mij een waardevolle blijvende herinnering gegeven.”

LOKALE POLITIEKE THEMA’S

De lokale politieke thema’s zoals wonen, recreatie & toerisme, en de zorg, trokken steeds meer haar aandacht. “En zo kwam het, dat ik de cursus “Politiek Actief” ben gaan volgen om meer inzicht te krijgen in politieke processen.  Na een aantal gesprekken met bestuursleden en fractieleden van Belangen Buitengebied Coevorden (BBC2014) wist ik al vrij snel, dat ik me beschikbaar wilde stellen voor de kandidatenlijst van deze lokale partij.”

“ZEGT WAT ZE DOEN EN DOEN WAT ZE ZEGGEN”

“BBC2014 is de afgelopen jaren DE partij geweest, die de kar heeft getrokken om de gemeente Coevorden weer positief op de kaart te zetten. Een financieel gezonde gemeente, waar wij allemaal van profiteren. BBC2014 zegt wat ze doen en doen wat ze zeggen. Ik wil verder vooruit met BBC2014. U toch ook?!”

QUOTE

“Lokale politieke thema’s trokken steeds meer mijn aandacht. In de  cursus ‘Politiek Actief’ kreeg ik meer inzicht in de politieke processen en koos ik voor een plek op de lijst van Belangen Buitengebied Coevorden (BBC2014).”