Erik Holties apr2021

 Erik Holties (1970) – Oosterhesselen: “Samen met onze inwoners Verder Vooruit”

Erik Holties groeide op in Zweeloo en woont sinds 1996 met zijn gezin in Oosterhesselen. Hij voelt zich in alle opzichten nauw verbonden met de gemeente en in bijzonder met de buitendorpen. “Ik voel mij bevoorrecht dat ik hier geboren en opgegroeid ben. Om te wonen, te werken en mijn kinderen te zien opgroeien in een plezierige en veilige woonomgeving, waar voorzieningen nog binnen handbereik zijn.”

“Het is goed dat we ons realiseren hoe goed we het hebben. Maar het behoud van voorzieningen is – ook in onze gemeente – geen  vanzelfsprekendheid. Dat heeft het recente verleden ons geleerd en heeft er mede toe bijgedragen dat onze partij Belangen Buitengebied Coevorden (BBC2014) is opgericht. De lokale partij waar ik mij vanaf minuut één tot aan de dag van vandaag met passie voor heb ingezet. Onze idealen mogen niet verloren gaan!”

Van makelaar naar wethouder

“Dit is misschien wel een droom die ik nooit gehad heb”, het is een eer om nu als wethouder een bijdrage te mogen leveren.” Ik ben jarenlang werkzaam geweest in de makelaardijwereld, vooral in Emmen en Coevorden. Daarnaast floot ik als scheidsrechter in de top van het amateurvoetbal. Ook heb ik de afgelopen jaren tweemaal met ziekte te maken gehadan. Ervaringen die volgens mij goed van pas komen bij het wethouderschap.

Ik ben er klaar voor: “Het is maar politiek, maar als het moeilijk wordt, hoop ik dat ik dankzij mijn ervaringen te kunnen relativeren.”